29 Temmuz 2012 Pazar

Akhisar Belediyespor ve Süper Lig heyecanı


Spor Toto Süper Lig'in sürprizi. Kabul etmek gerekir ki geçtiğimiz yıl TFF 1. Lig başladığında Akhisar Belediyespor'un şampiyon olacağını söyleseniz birileri size gülerdi.

Ama oldu işte.

Anadolu'nun mütevazı takımı  hem de şampiyon olarak Süper Lig'in yolunu tuttu.

Akhisar Belediyespor  hep yukarıya çıktı son beş sezondur. Ege'nin Süper Lig'deki tek temsilcisi.
Stadı yok, sahası var. O yüzden de Süper Lig karşılaşmalarını Manisa'da oynayacak. Bu durum zaten 1-0 yenik başlatacak bir durum. Şehir deplasman takımlarını göremezse bir kaç mağlubiyetten sonra destek vermez. Zaten Akhisar  halkının şampiyonluk sevinci dışında takımına çok ta sahip çıktığını düşünmüyorum. Başarısızlık durumunda  Akhisar Belediyespor 150-200 kişiye maç oynar.  Öncelikli olarak  Akhisar halkının ciddi anlamda takımlarına sahip çıkmaları gerekiyor. Ciddi olarak  maddi anlamda  destek olmalı.
Sadece özverili kulüp yöneticileriyle ve çalışkan belediye başkanıyla olmaz bu iş.
Maddi destek dediğimizde kombine biletler ve takım malzemeleri önemli bir katkı. Sanırım şehrin  otopark gelirleri de kulübe gidiyor. Kombineler satışa sunuldu. Yönetimin acilen lisanslı yeni sezon ürünlerini de  satışa sunması gerekiyor. Bu konularda profesyonel yaklaşımla hareket edilmeli. Ülkemizde bu işi çok iyi yapan Fenerbahçe'den destek alınabilir.
Açıkçası bugüne kadar  yapılan transferler Süper Lig düzeyinde değil. Kadroya kesinlikle ve kesinlikle takviye şart. Kabul, para yok, ölçülü gitmek lazım ama bu kadroyla  Akhisarspor geldiği gibi TFF  1. Lig'e gider.
Vestel'e bu konuda iş düşüyor. Takıma başka anlamda destek olmasa bile en azından iki-üç kaliteli transferin ücretini karşılamalı. Zorlu ailesinin bu davranışı sergileyeceğini umuyorum.
Yazının başından beri hep olması  gerekenleri ve durumun pek iç açıcı olmadığını  anlatmaya çalışıyoruz. Peki  Akhisar Belediyespor'un artısı veya artıları yok mu? Elbette var.
Hamza Hoca büyük bir kazanç ve takımın yine başında. Şampiyon kadro bir iki oyuncu dışında elde tutuldu.  Akhisar Belediyespor takım oyunun çok iyi oynayan, 90 dakika sabırla ve disiplininden taviz vermeden oynayan bir takım. Süper Lig'deki rakiplerinin adından korkmadan aynı disiplin içerisinde oyununu oynarsa en azından ligde tutunma yarışının içinde olabilir.
Yönetim ve belediyenin uyumu harika. Komplekslerinden, egolarından arınmış gönlü güzel yöneticiler yönetiyor kulübü, uyumları harika.
Peki Akhisar Belediyespor Süper Lig'de ne yapar?
Yazımızın başlığındaki sorunun cevabını yine  Akhisar Belediyespor verecek. Kent olarak,takım olarak, yönetim olarak, sponsorlar olarak.
5 sezonda 3  lig değiştirmiş bu takımın ilginç ve alkışlanısı  başarısının taçlanması için Süper Lig'de kalıcı olması şart.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder