18 Ağustos 2012 Cumartesi

Süper Lig nihayet başladı hem de sürprizle: Eskişehir 0-1 Akhisar Belediye


2012-2013 Süper Lig başladı. Eskişehir evinde Akhisar Belediye Gençlik Spor'u ağırladı. İddaa dahil bir çok kişi ve kurum Akhisar'a şans tanımıyordu.

Ancak futbolun güzelliği burada işte. Sürprizi güzel.

Süper Lig öyle bir sürprizle başladı ki ''Futbol bu işte!'' dedirtti.


Eskişehir-Akhisar maçına gelecek olursak...

Futbol adına pek bir şey söyleyemeyiz. Avrupa'da oynadığı maçlarla lige biraz daha erken başlayan Eskişehir ve ne yapacağını herkesin merakla beklediği Akhisar.

Akhisar sahasında kalmayı tercih eden ve hızlı adamlarıyla sonuca gitmeyi amaçlayan bir takım. Topu sürekli önünde görmek istiyor. Bikoko gibi adamlarıyla gol arıyor. Gol dahil dün de bir iki pozisyonu vardı zaten. Gücünün farkına vararak oynuyor, daha doğrusu  güçsüzlüğünün farkına vararak.

Defans bir hayli kademe hatası yaptı dün. Ama Oğuz ve şanslarıyla çok büyük tehlike atlatmadılar. Bir de kensi sahasında rakibe top oynayacak alan bırakmıyor.

Bu sezon Akhisar'ın futbol anlayışının bu olacağını söylemek yanlış olmaz. İçeride ve dışarıda aynı sahneleri bolca görürüz.

İlk maçı kazandı, devamı gelir mi?

Açıkçası işleri bir hayli zor. Bu kadro ile bu futbol anlayışıyla sürpriz yapacakları maçlar çok olacaktır ancak lig yarışında epey zorlanacakları bir gerçek.

En büyük kazançları 'sakin güç'' Hamza Hoca. Riski sevmiyor. İleri ki haftalarda takım olumsuz sonuçlar alsa da  Akhisar, Hamza Hoca'yı bırakmamalı. Böyle bir durumda sebep hoca değil kadro yetersizliğidir.

Hamza Hoca takımı öyle oynatıyor ki sanki takımın duyguları alınmış. Dışarıdaki tüm etkenlere kapatmış kendini takım. Tepkisiz görüntüsünün içinde sadece futbola tepkili hale getirmiş oyuncuları.

Gizli bir disiplin var. Aslında iyi bir motivasyon var. Sadece topunu oynamaya çalışan, disiplinli bir takım. Hani şu hep beğendiğimiz Alman anlayışı var ya, işte Akhisar'da öyle bir disiplin var. Son dakikada attığı gol bunun sonucu.

Geçtğimiz yıl da aynı disiplinle oynuyorlardı, başardılar. İşleri zor falan diyoruz ama bir iki haftayı kazasız belasız atlatır da kendilerine güvenleri gelirse işte o zaman Akhisar'dan korkulur.

Eskişehir dağınık ve şaşırtan görüntüsüyle seyircisine iyi bir hediye sunamadı. Seyircinin de daha ilk maçta yönetimi istifaya çağırması ilginçti. Daha  lig başlamadan huzursuzluk başlamış demek ki.

Takım ile seyircinin iletişim sorunu var gibi. Eskişehir'e de bir iki takviye gerekiyor. Böyle oynarlarsa işleri zor.

Öyle ya da böyle lig başladı ve bizler futbolu özlemişiz.  Uzun maratonda tüm takımlara başarılar...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder